Andrian Candu: Comisia de anchetă a tentativei de puci a fost creată pentru intimidarea PDM

  • 20 Iunie 2019 08:12
Andrian Candu: Comisia de anchetă a tentativei de puci a fost creată pentru intimidarea PDM

Vicepreședintele Partidului Democrat Andrian Candu consideră că formarea Comisiei de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat, realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale” este o tentativă de intimidare a opoziției parlamentare, în speță a PDM. Declarația a fost făcută în platoul TVR Moldova, transmite IPN.

„Lovitură de stat, preluarea forțată a puterii, menținerea ilegală a puterii sunt noțiuni care își au descrierea lor. Asta înseamnă că cineva cu forța își menține puterea sau ilegal și abuziv vrea să preia puterea. PDM a menținut Guvernul Republicii Moldova în perioadă de interimat de la alegerile parlamentară până la învestirea noului Guvern, iar PDM a propus organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Andrian Candu.

„Noi nu vorbim despre o preluare a puterii, noi nu vorbim nici măcar despre o menținere a puterii fiindcă dacă ar fi fost așa, am fi spus că PDM a câștigat alegerile și continuăm să rămânem la guvernare. Noi însă am spus: alegerile parlamentare și alegerea cetățenilor este soluția”, a adăugat democratul.

Potrivit lui, cei care au încercat să preia puterea ilegal se fac la fel, probabil, vinovați de încălcarea Constituției, dacă deciziile CC ar fi rămas în vigoare. Luând în vedere că deciziile au fost revizuite, cei care au venit la putere au intrat în cadrul legal.

„Această comisie este lipsită de substanță și lipsită de rezultat și este doar un instrument de intimidare a PDM și în cazul de față a opoziției parlamentare”, a afirmat politicianul.

Marți, 18 iunie, Parlamentul a instituit o comisie de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat, realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale”. Deputații au constatat că este nevoie de o analiză serioasă a circumstanțelor în care Curtea Constituțională a adoptat hotărârile și avizele din 7-9 iunie, care ulterior au fost anulate. Deputații au bănuieli că toate aceste decizii au fost emisie la comanda PDM și a liderului acestuia, Vlad Plahotniuc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer fragmentat
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
10
Tue
10
Wed
8
Thu
10

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău