Andrian Candu anunță că ar putea fi organizat un referendum privind integrarea europeană

  • 18 Octombrie 2018 10:02
Andrian Candu anunță că ar putea fi organizat un referendum privind integrarea europeană Deschide

Președintele Andrian Candu susține că este examinată posibilitatea organizării un referendum cu privire la integrarea europeană dacă votul de astăzi din Parlament privind proiectul de modificare a Constituției va suferi un eșec.

De asemenea, Andrian Candu a declarat că referendumul ar putea fi roganizat în ziua alegerilor parlamentare „pentru a economisi bani”, însă vor fi consultate și deciziile Curții Constituționale referitor la această posibilitate. Președintele Legislativului a mai spus că acest subiect a fost discutat în cadrul ședinței PD din această săptămână. 

Fiind întrebat de ce nu a înregistrat și proiectul privind modificarea Constituției pentru a introduce Limba Română în Constituție pentru a obține astfel voturile fracțiunilor PL și PLDM, Candu a declarat că acest subiect rămâne pe agenda parlamentară. 

Andrian Candu a comentat și anunțul PL privind faptul că a elaborat un proiect de modificare a Constituției, care prevede introducerea în Constituție a vectorului de integrare europeană ca obiectiv strategic de dezvoltare, inițiativă a majorității parlamentare, și inițiativa PL și PLDM privind modificarea denumirii limbii oficiale în română. Președintele Parlamentului a spus că este o minciună, deoarece nu este înregistrat un astfel de proiect. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău