Andrian Candu a anunțat când va identifica candidatul pentru funcția de șef al BNM

  • 23 Noiembrie 2018 15:29
Andrian Candu a anunțat când va identifica candidatul pentru funcția de șef al BNM

Noul guvernator al Băncii Naționale ar putea fi ales până la sfârșitul mandatului actualului Parlament (30 noiembrie), iar un potențial candidat ar putea fi ales săptămâna viitoare. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de către Președintele Parlamentului, Andrian Candu, transmite TVR Moldova.

Mă asigur că Sergiu Cioclea și-a îndeplinit misiunea cu bine, acum într-un fel misiunea îmi aparține mie să identific candidatul potrivit, în așa fel încât până la sfârșitul acestui mandat să numim guvernatorul Băncii Naționale.

Standardele și nivelul de performanță, nivelul profesional și de integritate sunt foarte înalte, condițiile sunt prevăzute de lege. Săptămâna viitoare voi depune toate eforturile ca, în discuții și cu colegii din Parlament, din Guvern, dar și în discuții cu organismele internaționale cu care noi cooperăm, să identificăm candidatul și să trecem la procedura legală de numire a noului guvernator”, a declarat Andrian Candu, în cadrul unor declarații de presă făcute astăzi la Parlament, potrivit sursei citate

Speakerul a mai ținut să menționeze: „Sunt persoane, cetățeni ai RM, în țară sau peste hotare, care ar putea să facă față provocărilor și să fie guvernatori foarte buni. Să avem un picuț de răbdare. Bineînțeles că am în vizor câțiva candidați, dar cu  referire la nume vom discuta săptămâna viitoare”.

Amintim că astăzi, Parlamentul a aprobat demisia lui Sergiu Cioclea din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și a constatat vacanța acestei funcții, din data de 30 noiembrie 2018.


De altfel, amintim că Sergiu Cioclea este guvernator al BNM din 11 aprilie 2016, fiind numit de Parlament pentru un mandat de 7 ani. Acesta și-a anunțat demisia marți, 20 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău