Andrian Candu: „Pro Moldova” trebuie să aibă un candidat la prezidențiale, dar este gata să o susțină pe Maia Sandu

  • 08 Iulie 2020 13:04
Andrian Candu: „Pro Moldova” trebuie să aibă un candidat la prezidențiale, dar este gata să o susțină pe Maia Sandu

Liderul grupului parlamentar "Pro Moldova", Andrian Candu, consideră că partidul trebuie să aibă propriul candidat la funcția de președinte. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat marți seara, la postul de televiziune N4.

"Avem un partid nou, care este încă în proces de formare. Partidul trebuie să crească, de aceea trebuie să aibă un candidat la alegerile prezidențiale, pentru a consolida echipa. Decizia nu a fost luată, continuăm să discutăm", a spus politicianul.

Potrivit lui Andrian Candu, partidul este gata să sprijine candidatura Maiei Sandu, care are cele mai mari șanse de a câștiga alegerile în fața Președintelui actual, Igor Dodon.

"Suntem gata să discutăm despre unificarea forțelor cu alte partide de dreapta și centriste. Putem vorbi despre unirea forțelor atât în primul tur al alegerilor, cât și în al doilea, până la crearea unor echipe comune, cu logistică comună, pentru susținerea unui candidat comun. Nu sunt sigur că acest lucru va reuși, căci ambițiile pot predomina. Asta e situația în politica moldovenească. Dar prefer să nu spun că acest lucru este imposibil", a spus Candu.

El a subliniat că, în caz de negocieri, "Pro Moldova" nu va înainta nicio condiție pentru Maia Sandu.

"Ea știe ce trebuie să facă pentru țară: să îndeplinească Acordul de Asociere cu UE, să continue cursul integrării europene etc. Dacă Maia Sandu consideră sprijinul meu drept un "măr otrăvit", atunci trebuie să ne spună despre asta și noi nu o vom susține public", a spus liderul "Pro Moldova".

În același timp, el a criticat-o pe Maia Sandu pentru activitatea sa în fruntea Guvernului, menționând că a făcut multe greșeli.

"Ea a avut intenții bune în reforma justiției, dar nu s-au făcut prea multe. Au gestionat foarte prost economia, au anulat mai multe proiecte importante și necesare numai pentru că acestea au fost demarate de guvernul anterior. Sandu a început să curețe toate instituțiile statului de oamenii care au lucrat cu fosta guvernare. Acest lucru este ilegal și greșit. De aceea, ea nu avea suficiente resurse umane. Nu a fost niciun dialog cu opoziția parlamentară", a spus Candu.

În același timp, el a spus că nu va forma un bloc electoral sau o coaliție cu reprezentanții Partidului Șor sau ai Partidului Comuniștilor la următoarele alegeri parlamentare.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău