Andrei Spînu: „Rezerva de stat a depășit 100 milioane metri cubi de gaze. Constatăm din nou că Gazprom nu își respectă angajamentele contractuale”

  • 29 Octombrie 2022 09:57
Andrei Spînu: „Rezerva de stat a depășit 100 milioane metri cubi de gaze. Constatăm din nou că Gazprom nu își respectă angajamentele contractuale”

Energocom a achiziționat ieri încă 6 milioane metri cubi de gaze naturale, ceea ce a făcut ca rezerva de stat a Republicii Moldova să ajungă la 100 de milioane de metri cubi. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a mai precizat, într-o postare pe Facebook, că compania rusească Gazprom nu și-a respectat din nou angajamentele contractuale.

„Energocom a mai cumpărat aproximativ 6 mln m3 de gaz. Rezerva de stat a depășit 100 mln m3. Este un semn clar că Moldova își găsește alternative.
 
MoldovaGaz a anunțat că Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru luna noiembrie la prețul de 821 USD/1000m3.
 
Constatăm din nou că compania rusească nu își respectă angajamentele contractuale.
 
Discuțiile cu MGRES continuă. Să fie clar, aceste 5.7 mln m3 de gaz pe zi trebuie să fie orientate în primul rând pentru asigurarea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului cu energie electrică și termică.
 
Vom acționa, în primul rând, în interesul oamenilor”, a scris Andrei Spînu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău