Andrei Spânu s-a întâlnit cu reprezentanți ai societății civile și experți din cadrul Proiectului de asistență UE pe Reforma Administrației Publice

  • 27 Septembrie 2019 12:57
Andrei Spânu s-a întâlnit cu reprezentanți ai societății civile și experți din cadrul Proiectului de asistență UE pe Reforma Administrației Publice

Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu s-a întrunit în ședință cu reprezentanți ai societății civile, dar și experți din cadrul Proiectului de asistență UE pe Reforma Administrației Publice, urmare a primei întâlnirii cu membrii Consiliului Național pentru Participare (CNP) în luna august curent, unde a fost abordată atât importanța existenței CNP, cât și modul de funcționare și atribuțiile unui for consultativ, precum este Consiliul.

Totodată, în cadrul întrevederii din 26 septembrie au fost puse în discuții propunerile înaintate de părțile interesate pentru modificarea cadrului normativ al CNP. În context, Andrei Spînu a confirmat deschiderea Guvernului de a oferi tot suportul și de  a consolida dialogul cu societatea civilă și alte părți interesate la identificarea și realizarea priorităților strategice de interes comun.

De asemenea, a fost discutat proiectul Regulamentului de activitate al CNP modificat conform propunerilor și comentariilor înaintate de către societatea civilă. Unele propuneri de îmbunătățire pentru Regulament se axează pe: excluderea sectorului privat din participare la CNP; revizuirea și ajustarea atribuțiilor actuale ale CNP; reprezentativitatea membrilor CNP; revizuirea dosarului pentru concursul de selectare, dar și  eficientizarea mecanismul de funcționare al CNP.   

Participanții la ședință s-au pronunțat pentru o colaborare strânsă, care să prevadă inclusiv suportul societății civile la planificarea și revizuirea documentelor de politici, precum și monitorizarea procesului de implementare a acestora. Totodată, noile modificări ale Regulamentului de activitate a Consiliului vor contribui la o mai bună funcționare a CNP, dar și la implicarea mai eficientă în activitatea Guvernului pe anumite segmente.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău