Andrei Năstase: Urgența cu care Guvernul a inițiat negocieri cu BERD pentru achiziționarea de gaze ridică și mai multe semne de întrebare

  • 09 Decembrie 2019 13:12
Andrei Năstase: Urgența cu care Guvernul a inițiat negocieri cu BERD pentru achiziționarea de gaze ridică și mai multe semne de întrebare

Și liderul PPDA, Andrei Năstase și-a exprimat, astăzi, într-o conferință de presă, îngrijorarea că R. Moldova ar putea rămâne fără gaze și denunță acțiuni iresponsabile din partea guvernării în acest domeniu:

„Sistemul energetic al țării, șubrezit din cauza gestionării sale defectuoase,  este pe cale să se prăbușească inclusiv din cauza unor alternative viabile de aprovizionare cu resurse energetice variate și suficiente, susține Andrei Năstase. Punctul vulnerabil a atins apogeul acum, când divergențele dintre Rusia și Ucraina privind condițiile unui contract de tranzit al gazelor nu au fost depășite.

În aceste circumstanțe, R.Moldova este singura țară din Europa care ar putea rămâne fără gaze și energie electrică în plină iarnă. Oamenii ar avea de suportat consecințele gestionării frauduloase, iresponsabile și criminale a sistemului energetic, a lipsei până în prezent a unei rețele de alternativă de aprovizionare cu gaze și energie electrică”.

Totodată, Andrei Năstase, denunță faptul că Guvernul a decis în regim de urgență inițierea negocierilor cu BERD pentru procurarea unei cantități de gaze din Ucraina sau UE, deși dă asigurări că nu ar exista motive de îngrijorare și că Moldova va prim gaze din Federația Rusă prin trei modalități de furnizare, fără a oferi detalii tehnice și garanții de realizare a acestuia. Această urgență ridică și mai multe semne de întrebare, spune liderul PPDA.

El a anunțat că dacă, până la sfârșitul anului, nu se va soluționa problema aprovizionării cu gaze, opoziția va organiza proteste masive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
20
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
23
Fri
19

Curs oficial BNM 12 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău