Andrei Năstase: Urgența cu care Guvernul a inițiat negocieri cu BERD pentru achiziționarea de gaze ridică și mai multe semne de întrebare

  • 09 Decembrie 2019 13:12
Andrei Năstase: Urgența cu care Guvernul a inițiat negocieri cu BERD pentru achiziționarea de gaze ridică și mai multe semne de întrebare

Și liderul PPDA, Andrei Năstase și-a exprimat, astăzi, într-o conferință de presă, îngrijorarea că R. Moldova ar putea rămâne fără gaze și denunță acțiuni iresponsabile din partea guvernării în acest domeniu:

„Sistemul energetic al țării, șubrezit din cauza gestionării sale defectuoase,  este pe cale să se prăbușească inclusiv din cauza unor alternative viabile de aprovizionare cu resurse energetice variate și suficiente, susține Andrei Năstase. Punctul vulnerabil a atins apogeul acum, când divergențele dintre Rusia și Ucraina privind condițiile unui contract de tranzit al gazelor nu au fost depășite.

În aceste circumstanțe, R.Moldova este singura țară din Europa care ar putea rămâne fără gaze și energie electrică în plină iarnă. Oamenii ar avea de suportat consecințele gestionării frauduloase, iresponsabile și criminale a sistemului energetic, a lipsei până în prezent a unei rețele de alternativă de aprovizionare cu gaze și energie electrică”.

Totodată, Andrei Năstase, denunță faptul că Guvernul a decis în regim de urgență inițierea negocierilor cu BERD pentru procurarea unei cantități de gaze din Ucraina sau UE, deși dă asigurări că nu ar exista motive de îngrijorare și că Moldova va prim gaze din Federația Rusă prin trei modalități de furnizare, fără a oferi detalii tehnice și garanții de realizare a acestuia. Această urgență ridică și mai multe semne de întrebare, spune liderul PPDA.

El a anunțat că dacă, până la sfârșitul anului, nu se va soluționa problema aprovizionării cu gaze, opoziția va organiza proteste masive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău