Andrei Năstase: Unele forțe politice critică guvernarea, dar nu susțin moțiunea de cenzură a guvernului

  • 25 Iunie 2020 12:24
Andrei Năstase: Unele forțe politice critică guvernarea, dar nu susțin moțiunea de cenzură a guvernului

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase s-a arătat nemulțumit astăzi, într-un briefing, de faptul că unele forțe politice, critice la adresa guvernării, nu susțin moțiunea de cenzură, propusă de deputații formațiunii sale împotriva actualului Cabinet de Miniștri, precum și formarea unui nou guvern.

Deși nu a precizat exact la cine se referă, Andrei Năstase a făcut aluzie, în mod special, la Partidul Acțiune și Solidaritate, al cărui lider, Maia Sandu, a sugerat că nu susține demiterea guvernului Chicu până când nu va fi identificată o majoritate care să voteze și un nou Guvern.

Potrivit Platformei DA, un asemenea comportament ar urmări interese electorale și este în detrimentul intereselor Republicii Moldova.

Totodată, Andrei Năstase a reiterat că Platforma DA nu intenționează alianțe cu grupul Pro-Moldova și Partidul Șor, iar invitația de a susține moțiunea de cenzură și un guvern condus de formațiunea sa au fost adresate fiecărui deputat în parte.

Amintim că recent coaliția PSRM-PDM a pierdut majoritatea parlamentară. Pe de altă parte, nu există, cel puțin oficial, vreo altă majoritate care să voteze demiterea guvernului și învestirea altuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău