Andrei Năstase spune ce va face Platforma DA dacă nu va fi identificat un candidat unic la prezidențiale

  • 14 Februarie 2020 08:43
Andrei Năstase spune ce va face Platforma DA dacă nu va fi identificat un candidat unic la prezidențiale

Dacă pentru alegerile prezidențiale din acest an nu va fi identificat un candidat comun apartinic al forțelor de dreapta, atunci Platforma Demnitate și Adevăr își va înainta propriul pretendent pentru fotoliul de președinte. Declarația aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase. Politicianul a refuzat să spună dacă acest candidat va fi el și a menționat că decizia va fi luată de comun acord în cadrul Platformei DA, transmite IPN.

În opinia lui Andrei Năstase, președintele Igor Dodon este acum foarte puternic din punct de vedere politic. „Are în spatele lui vagoane de bani, are interesele străine în spatele lui și va face tot ce-i stă în puteri să câștige al doilea mandat”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

De aceea, politicianul consideră că partidele de dreapta trebuie să lărgească frontul. „Iată de ce vă spun motivul adevărat pentru care nu vreau să mai merg pe exercițiul din 2016, vreau să coagulăm forțele. În momentul în care acest lucru nu se va produce cu un candidat apartinic, apolitic, bineînțeles Platforma DA este pregătită să înainteze propriul candidat, care neapărat va solicita sprijinul și al unioniștilor, și al stataliștilor, și al pro-europenilor”, a precizat Andrei Năstase.

Politicianul spune că dacă ar fi candidat el la scrutinul prezidențial din anul 2016, atunci când candidatul comun al blocului ACUM a fost Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, probabil rezultatul ar fi fost altul. „Noi în 2016 am ratat o șansă uriașă. Și nu vorbesc aici despre partidele noastre. Nu vorbesc aici despre mine, despre Maia Sandu, nu despre noi este vorba. Despre Moldova este vorba. Țara noastră a ratat o șansă uriașă de a se salva, atunci în 2016 și de Plahotniuc, și de Dodon. Procesele au fost amânate cu patru ani”, a declarat Andrei Năstase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău