Andrei Năstase și Maia Sandu au discutat cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale UE și SUA

  • 21 Iunie 2018 13:41
Andrei Năstase și Maia Sandu au discutat cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale UE și SUA Europa Liberă

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu și primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase, lider al Platformei Demnitate și Adevăr, au avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene și ai Statelor Unite la Chișinău cu care au discutat situația creată după invalidarea scrutinului municipal.

Cei doi au anunțat după întrevedere că vor continua protestele zilnice împotriva hotărârii judecătorești pe care o consideră ilegală. „Comunitatea internațională urmărește cu interes sporit evoluția lucrurilor la Chișinău”, a declarat după întrevedere liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. El a adăugat că astfel de derapaje antidemocratice precum invalidarea unui scrutin câștigat de un lider al opoziției afectează imaginea Republicii Moldova în străinătate.

În același timp, Maia Sandu a anunțat că opoziția pro-europeană va continua protestele stradale în centrul Chișinăului pentru a face presiuni asupra guvernării să intre pe făgașul democrației.

Și deputații Partidului Liberal au criticat dur hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile. Aceștia consideră că astfel sunt create precedente pentru fraude și ilegalități la alegerile parlamentare. 

Amintim că mai mulți politicieni și experți au acuzat guvernarea, în special Partidul Democrat că ar sta în spatele deciziei de invalidare a alegerilor câștigate de un lider al opoziției. Premierul Pavel Filip le-a calificat drept speculații, susținând că decizia nu ar fi una favorabilă guvernării aflate la sfârșit de mandat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău