Andrei Năstase: Nu era nevoie de adresarea lui Igor Dodon la CC referitor la numirea candidatului la premier

  • 20 Mai 2019 08:58
Andrei Năstase: Nu era nevoie de adresarea lui Igor Dodon la CC referitor la numirea candidatului la premier

Copreședintele blocului ACUM, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, consideră că nu era nevoie ca șeful statului să se adreseze Curții Constituționale pentru a clarifica, dacă poate sau nu să înainteze un candidat pentru funcția de premier. Politicianul consideră că Legea fundamentală este suficient de explicită la acest subiect și adresarea nu a fost necesară. Declarația a fost făcută la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

În opinia lui, în Constituție este scris negru pe alb că președintele, după ce va consulta fracțiunile parlamentare, va veni cu numele candidatului la funcția de premier. „Domnul Dodon pentru cine a fost ales președinte? Pentru sine, pentru familia sa, pentru gruparea sa politică și nu doar politică sau a fost ales în funcția sa de președinte pentru a sluji această societate?”, se întreabă Andrei Năstase. 

Potrivit lui, Igor Dodon s-a adresat la CC pentru că i-ar fi cerut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, acest lucru.

Despre continuarea discuțiilor dintre blocul ACUM și PSRM, Andrei Năstase spune că mai „există loc pentru o colaborare”. „Avem nevoie ca cineva să-i determine pe cei din PSRM”, a menționat liderul PPDA.

Andrei Năstase spune că retorica blocului ACUM a fost foarte sinceră în raport cu socialiștii. „În timp ce noi căutăm soluții pentru a face funcțional Parlamentul, pentru a vota legi care vizează domeniul social, economic, ei caută pretexte”, a afirmat politicianul.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău