Andrei Năstase: Nu avem ce discuta cu socialiștii, atât timp cât inițiativele Blocului ACUM nu sunt o prioritate și pentru PSRM

  • 03 Mai 2019 13:53
Andrei Năstase: Nu avem ce discuta cu socialiștii, atât timp cât inițiativele Blocului ACUM nu sunt o prioritate și pentru PSRM

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că Blocul ACUM nu are ce să discute cu Partidul Socialiștilor, atât timp cât inițiativele Blocului nu sunt o prioritate și pentru PSRM. Declarația vine după ce Andrei Năstase a fost întrebat astăzi de jurnaliști când va avea loc următoarea rundă de discuții cu socialiștii privind formarea unei alianțe de guvernare.

„În condițiile în care dezoligarhizarea nu este o prioritate pentru socialiști, iar prioritatea socialiștilor este și prioritatea patronilor lor din interiorul și din afara țării, bineînțeles că nu mai avem ce discuta. I-am invitat de atâtea ori să pornim procesul de dezoligarhizare, să depășească frica, teama de mafie, să vină alături de popor, ei au pus drept prioritate chestiuni de federalizare, neutralitatea R. Moldova. În condițiile în care noi vrem să scăpăm țara de mizerie, de mafie, sărăcie, vrem să oprim exodul masiv în afara țării, ce am mai avea de discutat?”, a declarat Andrei Năstase, la flashmobul „Inamicii presei”.

La rândul său, Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, crede că Blocul ACUM ar putea să discute, în anumite condiții, cu socialiștii.

Noi credem că atât timp cât R. Moldova se află sub controlul regimului oligarhic, nimic bun nu se poate întâmpla în această țară. Respectiv, de aici trebuie să înceapă toate discuțiile.  Dacă socialiștii cred la fel, dacă au curaj să se elibereze de sub regimul oligarhic și să pună umărul la eliberare țării de sub acest regim , atunci avem ce discuta, altfel –nu. Ei așteaptă probabil să expire termenul până la care poate fi dizolvat Parlamentul, după care să continue jocurile cu cei de la PD.”

PSRM nu a comentat deocamdată declarațiile Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău