Andrei Năstase: ”Noi am văzut o unitate în interes public, în interes național, alții au văzut unitate în interesul unui partid, al unei personalități”

  • 16 Ianuarie 08:24
Andrei Năstase: ”Noi am văzut o unitate în interes public, în interes național, alții au văzut unitate în interesul unui partid, al unei personalități”

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că în momentul actual este nevoie să fie coagulate forțele și să fie înaintat un singur candidat care ar reprezenta partidele democratice, astfel încât lui Igor Dodon să nu-i rămână nicio șansă de câștig. Totodată, politicianul spune că a luat act de posibilitatea că Partidul Acțiune și Solidaritate ar putea să o înainteze pe Maia Sandu drept candidat la următorul scrutin parlamentar.

„Vom constata că efortul nostru de a coagula forțele, așa cum am lansat acest apel, a eșuat și vom proceda exact așa cum procedează un partid în asemenea condiții. Dar n-aș vrea să discutăm în momentul de față cu ipoteze. Eu încă mai am speranța, după aceste runde de discuții pentru că am discutat cel puțin cu trei partide și urmează să discutăm și cu altele”, a afirmat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

De asemenea, Andrei Năstase spune că a luat act de poziția președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a menționat că o variantă ar fi ca și ea, și liderul PPPDA să candideze la următoarele prezidențiale. „În 2016 am optat pentru unitate. În 2018, doar datorită Platformei DA și mie personal am avut blocul ACUM, nu și denumirea, dar blocul ACUM mi se datorează în exclusivitate pentru că și în 2018 exista această tendință de a merge separat. (...) Regret însă că după ce am ajuns în Parlament, după campania electorală, și acolo, deși Platforma DA și eu personal am insistat pe un singur grup parlamentar, așa cum am promis oamenilor, s-au făcut două grupuri parlamentare”, a afirmat politicianul. Andrei Năstase spune că la fel a optat și pentru Consiliul Municipal Chișinău, dar s-a întâmplat altfel.

Politicianul spune că formațiunea pe care o reprezintă întotdeauna a optat pentru unitate. „Numai că noi am văzut o unitate în interes public, în interes național, alții au văzut unitate în interesul unui partid, al unei personalități”, a afirmat Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ştiri
Meteo Chişinău
2,62 °C
cer fragmentat
Umiditate:69 %
Vint:2,1 m/s
Sun
9 °C
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C

Curs oficial BNM 04 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău