Andrei Năstase îi solicită Maiei Sandu să renunțe la cursă și să îl susțină

  • 15 Octombrie 2020 12:20
Andrei Năstase îi solicită Maiei Sandu să renunțe la cursă și să îl susțină

Președintele Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte, o îndeamnă pe lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, să renunțe la cursa electorală. „În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016”, a declarat Andrei Năstase, citat de IPN.

„Analizând cu maximă obiectivitate situația politică existentă și evaluând șansele poporului nostru de a-și alege liber și democratic un om care poate să câștige aceste alegeri în fața lui Igor Dodon, să reformeze statul, să facă dreptate și viață mai bună tuturor, având în vedere și angajamentul din iunie 2019 că Maia Sandu și PAS vor susține candidatul Platformei DA la președinție, reiterăm apelul nostru către Partidul Acțiune și Solidaritate și către doamna Maia Sandu”, susține politicianul.

Liderul Platformei a menționat că „studiile sociologice, arată cu limpezime, exact ca în 2016, că singurul candidat capabil să-l învingă pe Igor Dodon este el. „Argumentele sociologice au la bază zeci de studii realizate încă de la debutul anului 2020, relevante pentru întreaga populație a Republicii Moldova, iar definiția succesului, în acest caz, are legătură cu activitatea anterioară, trecutul, profilul și personalitatea adversarilor electorali. În aceste condiții, Platforma Demnitate și Adevăr a decis să lanseze public o propunere foarte serioasă, coerentă și constructivă de colaborare către PAS”, a menționat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA îi solicită Maiei Sandu să renunțe la cursa electorală „pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon”. De asemenea, îi solicită să îl susțină în această cursă.

„Mă angajez public ca, imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, voi demara procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea doamnei Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului”, a mai declarat Andrei Năstase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău