Andrei Năstase: Există pericolul revenirii regimului oligarhic într-o nouă formulă

  • 26 Mai 2021 08:20
Andrei Năstase: Există pericolul revenirii regimului oligarhic într-o nouă formulă

Planează un pericol real ca după alegerile parlamentare anticipate să revină la guvernare regimul oligarhic care a existat până în 2019, dar într-o nouă formulă. O spune liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Potrivit politicianului, divizarea excesivă a segmentului de dreapta pune în pericol parcursul european al Republicii Moldova, transmite IPN.

„Marele pericol vine din perspectiva revenirii într-o nouă formulă a regimului oligarhic. Cei care anterior își împărțeau sfere de influență, acum se adună, fac alianțe, blocuri, nu se mai atacă între ei. Când răul se unește trebuie să fim și mai puternici, și mai determinați, iată de ce mesajul nostru este în continuare de unitate și de neagresivitate între partidele europene și românești”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Năstase a adăugat că formațiunea sa și-ar fi dorit un bloc electoral cu PAS, după modelul fostului bloc ACUM, și că nu va accepta un bloc cu formațiunile declarate unioniste.

„Noi am insistat pe continuarea blocului ACUM și atragerea în el a tot ce înseamnă proeuropean și românesc. Dacă vrem să avem și integrare europeană și apropierea celor două maluri ale Prutului, trebuie să alegem rațional, pragmatic, gândindu-ne și la consecințele irosirii unor voturi pentru partiduțe care arată că Unirea înseamnă pentru ei mai puțină unitate”, a spus Andrei Năstase.

În lipsa unui consens între PAS și Platforma DA privind crearea unui bloc electoral, Năstase spune că așteaptă pe lista electorală a formațiunii sale oameni integri și profesioniști și din alte partidele. Lista electorală depusă la CEC mai poate fi modificată, a precizat Năstase.

Platforma DA și-a depus dosarul la CEC pe 24 mai. Potrivit legii, CEC decide privind înregistrarea sau neînregistrarea concurentului electoral în termen de 7 zile de la data depunerii actelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău