Andrei Năstase: Eu merg în aceste alegeri pentru a câștiga Primăria Chișinău

  • 20 Septembrie 2019 08:30
Andrei Năstase: Eu merg în aceste alegeri pentru a câștiga Primăria Chișinău

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne, susține că va candida la alegerile locale din municipiul Chișinău pentru a câștiga Primăria. Totodată, politicianul spune că dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8, transmite IPN.

„Eu merg în aceste alegeri pentru a câștiga pentru că este esențial ca Primăria Chișinău să aibă un primar competent, un primar care și-a demonstrat calitățile, un primar care nu vorbește despre proiecte de scurtă durată, dar de lungă durată, un primar capabil să asigure finanțare pentru proiecte de lungă durată în beneficiul cetățenilor”, a declarat Andrei Năstase.

Dacă nu va reuși să câștige fotoliul de edil al capitalei, Andrei Năstase spune că va reveni la Ministerul de Interne, deși nici nu se gândește la așa ceva”. „Mă gândesc că voi putea convinge oamenii că e nevoie să facem dreptate în ceea ce privește anularea votului (n.r. votul la alegerile anticipate în municipiul Chișinău din anul 2018). În același timp, să ieșim masiv la vot astfel încât în Consiliul Municipal Chișinău să avem o majoritate confortabilă pentru a face reforme adevărate la nivelul Chișinăului, a suburbiilor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții”, a declarat ministrul.

Deși formațiunea pe care o conduce a semnat cu Partidul Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate un „pact de neagresiune”, Andrei Năstase spune că acest lucru nu-l împiedică să desfășoare campania electorală. „Noi nu suntem parte a aceluiași bloc politic. Blocul politic ACUM are un candidat, socialiștii au alt candidat”, a explicat politicianul.

Andrei Năstase a notat faptul că acordul semnat acum câteva zile este o înțelegere la nivel instituțional, nu la nivel de partide. Potrivit lui, un acord politic s-a semnat în luna iunie, atunci când nu existau instituții funcționale. „Îmi doresc realizarea obiectivelor asumate”, spune el.

Totodată, politicianul spune că deși în acordul menționat nu este prevăzută numirea unui procuror european, el nu a renunțat niciodată la această idee. „Am spus că în momentul în care va fi selectat un om profesionist, capabil să livreze rezultate foarte bune, președintele are la îndemână instituția acordării cetățeniei”, a conchis liderul PPDA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău