Andrei Năstase, despre inițierea urmării penale pentru uzurparea puterii în stat

  • 05 August 2019 13:31
Andrei Năstase, despre inițierea urmării penale pentru uzurparea puterii în stat

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, promite să lupte până la capăt și să furnizeze procurorilor toate informațiile necesare pentru bunul mers al anchetei, după anunțul de astăzi al Procuraturii Generale privind inițierea cauzei penale pentru uzurparea puterii în stat. ”Castelul din cărți de joc construit de Plahotniuc și slugile sale începe să se prăbușească!”, a comentat ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a mai subliniat că cei vinovați de această crimă gravă trebuie să fie trași la răspundere.

În cadrul unui briefing ținut astăzi la Ministerul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat că s-a întâlnit cu procurorul general interimar, Dumitru Robu, și cu directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco. El a declarat că le-a cerut să nu accepte de la nimeni ingerințe și comenzi politice în activitatea instituțiilor pe care le conduc.

Fostul procuror general interimar, Igor Popa, a refuzat anterior pornirea urmăririi penale pentru uzurparea puterii în stat, la denunțul ministrului de Interne, Andrei Năstase, care a acuzat în acest sens fost guvernare a Partidului Democrat și pe foștii judecători ai Curții Constituționale. În perioada 8-14 iunie, în Republica Moldova se crease o situație de dualitate de putere, după ce PSRM și Blocul ACUM anunțaseră formarea unei majorități parlamentare și au votat un Guvern, condus de Maia Sandu, iar Partidul Democrat refuza să renunțe la putere, inclusiv în baza unor hotărâri ale Curții Constituționale prin care noua puterea de la Chișinău nu era recunoscută. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău