Andrei Năstase, despre ajutorul României în contextul COVID-19: „Frații în veci vor fi Frați! România a fost și este mereu alături de cetățenii R.Moldova”

  • 15 Martie 2020 12:33
Andrei Năstase, despre ajutorul României în contextul COVID-19: „Frații în veci vor fi Frați! România a fost și este mereu alături de cetățenii R.Moldova”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a venit cu un mesaj după ce România a decis autorizarea exportului de medicamente către R.Moldova în conteztul răspândirii coronavirusului de tip nou.

„Frații în veci vor fi Frați! Vă mulțumim! România este alături de cetățenii R. Moldova și prin autorizarea exporturilor de medicamente pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova. Prin această măsură România urmărește, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova. România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a scris Andrei Năstase pe Facebook. 

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății informează că autoritățile române vor da curs solicitării adresate pe canale diplomatice de către Republica Moldova privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din România pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău