Andrei Năstase: Dacă nu reia ședința Parlamentului va trebui să-l reclamăm penal pe Eduard Smirnov

  • 10 Aprilie 2019 08:21
Andrei Năstase: Dacă nu reia ședința Parlamentului va trebui să-l reclamăm penal pe Eduard Smirnov

Dacă decanul de vârstă al Parlamentului, deputatul din partea Partidului Socialiștilor, Eduard Smirnov, nu va relua ședința de constituire a Parlamentului, atunci blocul ACUM va trebui să-l reclame penal. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, transmite IPN.

„Ceea ce riscă Smirnov, și noi vom face acest lucru, dacă nu va da curs sesizărilor noastre de a relua ședința de constituire a Parlamentului, va trebui să-l reclamăm penal”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Ora expertizei” de la postul Jurnal TV.

Liderul PPDA spune că deblocarea situației actuale poate fi făcută prin solicitarea de a continua ședința constitutivă a Parlamentului.

Totodată, Andrei Năstase consideră că decizia privind crearea unei coaliții sau organizarea alegerilor anticipate va fi luată de liderul PDM Vladimir Plahotniuc și nu depinde de blocul ACUM și anume pe această variantă se mizează.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că semnalele transmise ieri de Partidul Socialiștilor sunt destul de proaste „ca să ne mai facem speranțe că este cineva acolo care are curajul să înfrunte regimul”.

Partidul Socialiștilor ar trebui să înțeleagă că modelul de democrație controlată pe care o construiește liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, presupune două elemente – puterea și opoziția controlată, este de părere Maia Sandu. „Socialiștii ar trebui să înțeleagă că lor li se pregătește rolul de opoziție controlată, un rol umilitor. În primul rând, trebuie să înțeleagă că acesta nu este democrație autentică, este democrație falsă și în al doilea rând trebuie să-și asume acest rol”, a declarat copreședinta blocului ACUM.

În opinia ei, orice partid care vrea să continue să existe în această țară și să aibă un cuvânt de spus trebuie să fie interesat „în eliberarea statului”. „Pentru că dacă nu se eliberează statul, atunci vom avea un regim care o să dicteze la nesfârșit. Noi oferim posibilitatea ca să eliberăm statul”, notează Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
12,39 °C
ploaie ușoară
Umiditate:61 %
Vint:1 m/s
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
5 °C
Mon
7 °C
Tue
11 °C

Curs oficial BNM 27 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4362 0.0836
USD 17.8568 -0.0020
RON 4.0458 0.0206
UAH 0.7254 -0.0028
RUB 0.2727 -0.0005
Arhivă Radio Chișinău