Andrei Năstase cere judecătorilor să recunoască public pentru cine au votat la președinția CC, sau să-și de-a demisia

  • 20 August 09:46
Andrei Năstase cere judecătorilor să recunoască public pentru cine au votat la președinția CC, sau să-și de-a demisia

Ministrul Afacerilor Interne, președintele Platforma DA, Andrei Năstase, îndeamnă cei șase judecători de la Curtea Constituțională să declare public pentru ce candidatură la funcția de președinte al Curții au votat. În caz contrar, Năstase solicită demisia judecătorilor.

„Votul de astăzi ascunde, în mod evident, opțiuni formulate în baza unor interese obscure care nu au legătură cu interesul național și cu proiectul prin care ne-am angajat în fața poporului să edificăm statul de drept și să eliberăm justiția din captivitatea politică în care s-a aflat în ultimii ani.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituțională este de o gravitate fără margini și riscă să compromită transparența pe care noi, cei din Blocul ACUM, am asumat-o în detaliu încă de la înființarea noastră ca bloc electoral și cu atât mai mult în cadrul majorității parlamentare actuale.

Evaluând cu maximă obiectivitate contextul și efectele votului recent încheiat și înțelegând că așteptările societății cu privire la reforma justiției sunt firești și pe deplin îndreptățite, solicit tuturor judecătorilor Curții Constituționale mandatați de către Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova, fără nici un fel de excepție, să-și asume public opțiunea lor de vot pentru președintele Curtii Constitutionale. In caz contrar, solicit de îndata demisia acestora, scrie Năstase înt-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
3,94 °C
ploaie ușoară
Umiditate:80 %
Vint:8,2 m/s
Fri
-1 °C
Sat
-0 °C
Sun
0 °C
Mon
3 °C
Tue
3 °C

Curs oficial BNM 21 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2892 -0.0993
USD 17.4444 -0.0597
RON 4.0366 -0.0231
UAH 0.7220 -0.0013
RUB 0.2726 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău