Andrei Năstase cere Curții de Conturi să efectueze urgent un audit la Primăria Orhei, condusă de Ilan Șor

  • 10 August 14:49
Andrei Năstase cere Curții de Conturi să efectueze urgent un audit la Primăria Orhei, condusă de Ilan Șor

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, cere Curţii de Conturi să desfăşoare un audit la primăria oraşului Orhei, condusă de liderul Partidului Şor, omul de afaceri Ilan Şor. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de Facebook.

„Cer Curţii de Conturi să organizeze în regim de urgenţă un audit complet la primăria Orhei pentru a verifica proporţiile găurii negre în care a fost aruncată această instituţie de către Şor şi acoliţii săi, care au contractat credite enorme şi pe care orheienii vor trebui să le restituie asemeni miliardelor furate", a menţionat Năstase.

El a rugat parlamentarii din opoziţia antioligarhică să formuleze un demers oficial în acest sens către Curtea de Conturi pentru a iniţia controlul.

Năstase a menţionat că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, "îl foloseşte acum pe Ilan Şor pentru a dezbina societatea". Drept exemplu el a adus faptul că Şor şi susţinătorii lui afirmă că Maia Sandu şi Andrei Năstase doresc închiderea magazinelor sociale.

"Este un subiect pe care nu l-am abordat niciodată decât din perspectiva apărării drepturilor consumatorilor şi a lipsei unui control riguros din partea statului în beneficiul oamenilor şi societăţii, pe toate dimensiunile posibile: administrativă, medicală, sanitară, epidemiologică, ecologică, a securităţii alimentare. Ţinând cont şi de ultimele investigaţii de presă, Curtea de Conturi trebuie să organizeze un audit complet la primăria Orhei", a menţionat Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
11 °C
Ceață
Umiditate:87 %
Vint:2,6 m/s
Lun
8 °C
Mar
8 °C
Mie
9 °C
Joi
5 °C

Curs oficial BNM 21 Octombrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5480 -0.0000
USD 16.9702 -0.0000
RON 4.1895 -0.0000
UAH 0.6052 -0.0000
RUB 0.2588 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău