Andrei Năstase | Asumarea de către Guvern a reformei Procuraturii este pe deplin justificată

  • 07 Noiembrie 2019 15:26
Andrei Năstase | Asumarea de către Guvern a reformei Procuraturii este pe deplin justificată

Ministrul Afacerilor Interne și copreședintele Blocului ACUM, Andrei Năstase consideră că asumarea de către Guvern a reformei Procuraturii este pe deplin justificată.

„În alte condiții, ale unui stat în care dăinuie normalitatea democratică, probabil că aș fi dat o altă apreciere unui asemenea demers. Însă suntem departe de acest deziderat al unui stat de drept și al unei democrații consolidate. Astfel, măsura pe care ne-am asumat-o este pe deplin justificată, fiind unicul mod prin care ne putem asigura că vom răspunde așteptărilor cetățenilor”, a menționat Andrei Năstase.

De asemenea, ministrul a mai spus că nu trebuie de uitat că acest Guvern a fost votat de același Parlament care a adoptat și Hotărârea privind starea de captivitate a statului nostru și necesitatea de dezoligarhizare. „O hotărâre pe a cărei aplicare imediată am insistat chiar de la adoptare și voi insista și în continuare. Pentru că de deoligarhizare avem nevoie, nu de reoligarhizar”, a adăugat Andrei Năstase. 

Menționăm că Guvernul a apobat, prin asumarea de răspundere, modificarea Legii procuraturii prin care premierul ar putea propune Consiliului Superior al Procuraturii lista scurtă cu candidații la funcția de procuror general. Această inițiativă este criticată de PD și PSRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Tue
10
Arhivă Radio Chișinău