Andrei Năstase a fost prezentat de către prim-ministra Maia Sandu personalului Inspectoratului General al Poliției

  • 17 Iunie 08:30
Andrei Năstase a fost prezentat de către prim-ministra Maia Sandu personalului Inspectoratului General al Poliției

Noul ministrul al afacerilor interne, Andrei Năstase, a fost prezentat de către prim-ministra Maia Sandu personalului Inspectoratului General al Poliției. Andrei Năstase, la rândul său, l-a prezentat pe șeful interimar al Poliției Naționale, Gheorghe Balan, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Poliției.

Andrei Năstase a menționat că Poliția are o responsabilitate foarte importantă și anume garantarea siguranței fiecărui cetățean. Acesta i-a urat șefului interimar al Poliției mult succes în activitatea profesională, menționând că mizează pe responsabilitatea și profesionalismul acestuia.

Andrei Năstase este avocat de meserie. Este absolvent Facultății de Istorie-Geografie a Universității ,,Stefan cel Mare” din Suceava, România și al Facultăți de Drept a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din 1997 până în 2000, activează ca procuror, angajat la Procuratura de transport din Chișinău. Din 2000 până în 2002 a activat în calitate de vicedirector al Întreprinderii Mixte Moldo-Germane Air Moldova S.R.L. Este membru fondator și lider Al Platformei Demnitate și Adevăr și președinte și membru fondator al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. În 2018 a fost ales primar de Chișinău, însă alegerile au fost declarate nule pe motivul constatării efectuării agitației electorale în ziua alegerilor, contrar prevederilor Codului electoral.

Tot în acest weekend, în cadrul unei ceremonii oficiale, președintele Igor Dodon, l-a prezentat pe noul ministru al apărării, Pavel Voicu. Dânsul și-a exprimat convingerea că, împreună cu tot corpul de comandă al Armatei Naționale, efectivul de militari și civili va contribui la asigurarea păcii, liniștii, integrității, suveranității și independenței Republicii Moldova.

Pavel Voicu a absolvit Academia ,,Ștefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lângă președintele Republicii Moldova. A activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călărași și Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție din sectorul Buiucani, precum și șef al Inspectoratului de Poliție din municipiul Bender. La 22 august 2017 a fost numit consilier al președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
18,18 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18 °C
Fri
21 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
24 °C

Curs oficial BNM 18 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8041 -0.0507
USD 17.6530 -0.0374
RON 4.1840 -0.0110
UAH 0.6812 -0.0036
RUB 0.2813 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău