Andrei Năstase: A existat o anumită selecție a fostei conduceri MAI referitor la sesizări, unele venite chiar din sistem, cu privire la abuzuri, fapte de corupție, contrabandă…

  • 18 Iulie 2019 12:07
Andrei Năstase: A existat o anumită selecție a fostei conduceri MAI referitor la sesizări, unele venite chiar din sistem, cu privire la abuzuri, fapte de corupție, contrabandă…

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a vorbit într-un interviu pentru putereaacincea.ro despre investigațiile, dosarele și anchetele ministerului pe care-l conduce.

Potrivit sursei citate, Andrei Năstase a confirmat că sunt examinate sub formă de anchete de serviciu cazuri în care șefii din Poliție ar fi fost implicați în acte de contrabandă, de corupție sau au ținut spatele ilegalităților, pe criterii politice. 

„Ce pot să vă spun este că i-am încurajat pe toți cei care au îndeplinit comenzi politice sau pe cei care știu că nu au respectat întotdeauna onoarea de ofițer să plece. Totodată nu vreau să generalizez. Există în MAI, cel mai mare minister din Republica Moldova, un număr mare de profesioniști, oameni integri și competenți, care lucrează în condiții grele și cu salarii cu mult sub nivelul decenței”, a afirmat Andrei Năstase. 

Întrebat dacă a găsit anchete blocate la nivelul MAI, Andrei Năstase a menționat că nu poate oferi detalii care ar pereclita anchete interne sau poate chiar dosare penale. „Dar pot să vă spun că a existat o anumită selecție fostei conduceri în ceea ce privește anumite sesizări, unele venite chiar din sistem, cu privire la abuzuri, fapte de corupție, contrabandă…”, a afirmat ministrul. 

Andrei Năstase a mai declarat că angajații MAI acum se ocupă de toate investigațiile jurnalistice. „Ce finalitate vor avea demersurile efectuate la nivel de MAI – respectiv ale structurilor subordonate – nu vă pot spune, dar vă asigur că nimeni nu va fi protejat și nu vor exista niciun fel de subiecte tabu”, a spus Năstase. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău