Andrei Năstase a depus o cerere de revizuire a deciziei de invalidare a alegerilor

  • 11 Iulie 2018 16:21
Andrei Năstase a depus o cerere de revizuire a deciziei de invalidare a alegerilor

Reprezentantul legal al primarului nevalidat Andrei Năstase, Dumitru Pavel, a depus la Curtea Supremă de Justiție o cerere de revizuire a deciziei prin care au fost anulate alegerile locale noi desfășurate în municipiul Chișinău. Cererea a fost depusă deoarece în dosarul electoral au apărut circumstanțe noi, transmite IPN.

Dumitru Pavel, reprezentantul legal al lui Andrei Năstase, a transmis presei o notă informativă potrivit căreia, s-a depistat că la judecarea cererii de recuzare a completului de judecători Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu era în drept să dețină calitatea de magistrat, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani. În pofida acestui fapt, judecătoarea Oprea Iuliana activează până în prezent și a judecat atât cererea de recuzare, cât și alte cauze.

Potrivit lui Dumitru Pavel, temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromiși, având în vedere că despre aceasta s-a aflat ulterior. Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea și a încheierii Curții Supreme de Justiție prin care recursul depus a fost declarat inadmisibil.

Reprezentantul legal al lui Andrei Năstase, atenționează că într-un caz similar Republica Moldova deja a fost condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, constatările Curții expuse în acea hotărâre fiind valabile și în prezenta cauză. Astfel, se optează pentru rejudecarea cauzei și pronunțarea unei hotărâri bazate pe lege, ceea ce înseamnă validarea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
12 °C
cer senin
Umiditate:50 %
Vint:7,7 m/s
Thu
3 °C
Fri
-2 °C
Sat
-5 °C
Sun
-0 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3273 -0.0756
USD 17.1288 0.0044
RON 4.0683 -0.0249
UAH 0.6305 0.0004
RUB 0.2588 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău