Andrei Galbur va participa la Conferința ministerială OSCE din Palermo

  • 22 Octombrie 2017 10:45
Andrei Galbur va participa la Conferința ministerială OSCE din Palermo

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur, va participa la lucrările Conferinței mediteraneene OSCE, care se va desfășura în perioada 23-25 octombrie 2017 la Palermo, Italia.

Evenimentul va prilejui dezbateri pe chestiuni stringente privind migranții și refugiații din regiunea mediteraneană, care se află în centrul preocupărilor Uniunii Europene.

La invitația omologului său italian, șeful diplomației moldovenești va ține un discurs cu privire la impactul migrației asupra evoluțiilor în materie de securitate europeană și regională, în cadrul Înaltului segment politic al conferinței.

Participarea vicepremierului moldovean la Conferința mediteraneană va oferi prilejul pentru prezentarea evaluării naționale cu privire la Parteneriatul de Mobilitate, care oferă un cadru politic de cooperare cu UE în domeniul migrației.

Tradițional, în marja reuniunii ministrul va purta discuții cu omologi și alți oficiali străini în vederea consolidării dialogului dintre Republica Moldova și partenerii săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău