Anchetatorii verifică o posibilă 'pistă criminală' după aterizarea de urgență a avionului lui Merkel

  • 30 Noiembrie 2018 10:21
Anchetatorii verifică o posibilă 'pistă criminală' după aterizarea de urgență a avionului lui Merkel

Anchetatorii germani verifică o posibilă 'pistă criminală' la originea defecțiunii avionului cu care se deplasa cancelarul Angela Merkel la summitul G20 din Argentina, a relatat vineri ziarul german Rheinische Post citând surse de securitate, notează Reuters, citat de Agerpres.

Merkel era în drum spre summit când Airbusul A340 guvernamental a efectuat o aterizare de urgență pe aeroportul Köln/Bonn joi noaptea.

Merkel a numit incidentul ca fiind o 'defecțiune gravă'. Ea și ministrul german de finanțe Olaf Scholz urmau să-și reia călătoria spre Buenos Aires vineri dimineață devreme, dar vor ajunge după ce liderii G20 își încep discuțiile.

Rheinische Post, citând surse de securitate, notează că guvernul verifică dacă incidentul are la origine o 'pistă criminală', deși sursele au adăugat că anchetatorii se vor uita 'în toate direcțiile' după un astfel de incident.

Potrivit revistei Der Spiegel, întregul sistem de comunicație al avionului guvernamental a funcționat defectuos, constituind o problemă serioasă de urgență, cu echipajul forțat să planifice aterizarea cu ajutorul unui telefon la bord prin satelit.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău