Anchetă pentru a stabili originea incendiilor care devastează insula Sardinia

  • 28 Iulie 2021 14:56
Anchetă pentru a stabili originea incendiilor care devastează insula Sardinia

Procuratura italiană a lansat o anchetă pentru a stabili originea incendiilor care devastează insula Sardinia și dacă a fost vorba de un gest intenționat, au relatat media italiene citate miercuri de dpa citat de AGERPRES.

Anchetatorii examinează dacă a existat „o neglijență gravă" în legătură cu incendiile din Oristano, a confirmat miercuri un procuror pentru agenția Ansa.

Nu există deocamdată suspecți în acest caz, a menționat Ansa.

În media italiene au circulat speculații că incendiile au pornit de la o mașină parcată care ar fi luat foc.

Pompierii continuau miercuri să lupte cu flăcările, cu ajutorul avioanelor și elicopterelor, în condițiile în care Departamentul protecției civile a atenționat că riscul de incendiu poate încă să crească în mai multe regiuni din Sardinia.

Focurile izbucnite în weekend în zone împădurite s-au întins și în zone rezidențiale și turistice. Potrivit localnicilor, flăcările și fumul sunt vizibile și din zone de plajă.

Mii de hectare de teren au fost arse și sute de animale au fost ucise de flăcările care s-au propagat rapid, a notat asociația agricolă Coldiretti. Arșița, seceta și vântul puternic au contribuit la răspândirea rapidă a focului.

Refacerea pădurilor pârjolite ar urma să dureze până la 15 ani, mai consemnează dpa. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău