Ancheta asupra lui Donald Trump: Vot important în Camera Reprezentanților. Un martor cheie, audiat

  • 31 Octombrie 2019 16:56
Ancheta asupra lui Donald Trump: Vot important în Camera Reprezentanților. Un martor cheie, audiat

Camera Reprezentanților urmează să se pronunțe joi (n.red. data locală) prin vot - pentru prima oară - asupra unei rezoluții "care reafirmă" ancheta în curs în vederea destituirii președintelui Donald Trump.

Consilierul pentru relațiile cu Rusia, Timothy Morrison, este audiat în Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii. Acesta a confirmat mărturia lui Bill Taylor care a susținut că liderul SUA a condiționat ajutorul militar oferit Ucrainei de anunțarea unei investigații asupra lui Joe Biden, relatează The Guardian, citat de mediafax.
 
Oficialul de la Casa Albă urmează să părăsească postul în curând, conform unor surse citate de The Guardian.
 
Tim Morrison este considerat un martor cheie în cadrul anchetei care îl vizează pe liderul de la Casa Albă întrucât acesta a fost menționat în cadrul mărturiei ambasadorului SUA în Ucraina, ca afirmând că ajutorul militar oferit Ucrainei, care se confruntă cu mișcări secesioniste interne, va fi suspendat până când președintele Volodimir Zelenski va ordona începerea investigațiilor asupra activității economice a americanului Joseph Biden și a fiului acestuia, Hunter Biden.
 
Prezența lui Morrison la ancheta care îl privește pe Trump ar putea înclina balanța în defavoarea președintelui american, conform aprecierilor făcute de media, dat fiind faptul că ar putea răspunde la întrebarea centrală din cadrul investigației: dacă liderul american și-a folosit puterea sa instituțională pentru a convinge Guvernul de la Kiev să lanseze cercetări menite să-i submineze pe adversarii politici ai acestuia.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău