Anatol Țaranu: Creșterea numărului de cereri de cetățenie din partea rușilor, denotă tentativele de eschivare de la înrolarea în armata rusă

  • 16 Ianuarie 15:03
Anatol Țaranu: Creșterea numărului de cereri de cetățenie din partea rușilor, denotă tentativele de eschivare de la înrolarea în armata rusă

Numărul de cereri privind obținerea cetățeniei Rep. Moldova a crescut semnificativ în ultima perioadă, motiv pentru care Agenția Servicii Publice (ASP) cere majorarea termenului legal de examinarea a solicitărilor. Conform datelor ASP, 70 la sută din solicitanți sunt cetățeni ruși și 20 la sută sunt ucraineni. Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina ar fi cauza principală a numărului mari de solicitări, susțin analiștii, transmite Radio Chișinău.

Creșterea numărului de cereri de cetățenie din partea rușilor, denotă tentativele de eschivare de la înrolarea în armata rusă, este de părere analistul Anatol Țaranu, fost ambasador al Rep. Moldova în Federația Rusă.

„Aceste solicitări vorbesc despre faptul că cetățenii Rusiei încearcă să obțină cetățenia Rep. Moldova cu anumit scop. Motivele pentru care cetățenii ruși caută să obțină cetățenia moldovenească este la suprafață. Ei încearcă să evite mobilizarea în armata rusă, încearcă să evite trimiterea pe front, iar cetățenia Rep. Moldova ar putea să îi salveze. Eu cred că anume războiul din Ucraina a provocat această explozie de solicitări privind cetățenia Rep. Moldova în Federația Rusă”, a menționat Țăranu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău