Anatol Șalaru vorbește despre eșecul creării unui bloc electoral unionist pentru alegerile locale

  • 08 Septembrie 13:41
Anatol Șalaru vorbește despre eșecul creării unui bloc electoral unionist pentru alegerile locale

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, susține că timp de mai multe luni s-a încercat crearea unui bloc electoral unionist, împreună cu Partidul Liberal Democrat (PLDM) și Partidul Liberal Reformator (PLR), pentru alegerile locale generale din 20 octombrie, însă ideea a eșuat.

Chiar mai nou, ca să știe toți - că spun pentru prima dată acest lucru - mai nou, s-a lucrat câteva luni la crearea unui bloc electoral pentru alegerile locale între PLDM, PUN și PLR. Liderul PLDM a fost la București, s-a întâlnit cu Traian Băsescu, urma să anunțăm crearea acestui bloc electoral, dar PLDM-ul s-a retras în ultima clipă din acest bloc”, afirmă Șalaru într-un interviu pentru Europa Liberă.

El susține că partidul său era dispus să susțină un candidat din partea PLDM – altul decât Tudor Deliu, la funcția de primar al municipiului Chișinău. Fără să dea numele acestui potențial candidat, Șalaru spune că acesta avea șanse să intre în turul doi, însă PLDM nu ar fi reușit să-l convingă să intre în cursa electorală.

Cu referire la PLR, Anatol Șalaru afirmă că avea un statut juridic incert, deoarece organele de conducere ale PLR-ului, inclusiv președintele, au fost alese la congresul din 2013 pentru un mandat de doi ani, iar mandatul și al Consiliului Politic, și al Biroului, și al președintelui au expirat încă în 2015 la sfârșitul anului.

Întrebat despre perspectiva coalizării tuturor partidelor care militează pentru Unirea R.Moldova cu România, liderul PUN a declarat că „este o problemă falsă unirea partidelor unioniste, deoarece noi trebuie să unim electoratul unionist în jurul unui partid puternic, și nu partidele unioniste”, lăsând să se înțeleagă că formațiunea sa este cea mai puternică pe acest segment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chişinău
12,44 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Thu
16 °C
Fri
17 °C
Sat
17 °C
Sun
17 °C
Mon
15 °C

Curs oficial BNM 24 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3105 -0.0550
USD 17.3835 0.0020
RON 4.0570 -0.0111
UAH 0.6957 -0.0035
RUB 0.2717 -0.0012
Arhivă Radio Chișinău