Anatol Șalaru îl îndeamnă pe Iurie Reniță să publice înregistrarea discuției din cadrul ACUM despre coaliția cu PSRM (ZdG)

  • 07 Ianuarie 2020 18:20
Anatol Șalaru îl îndeamnă pe Iurie Reniță să publice înregistrarea discuției din cadrul ACUM despre coaliția cu PSRM (ZdG)

După ce deputatul Iurie Reniță a anunțat pe 6 ianuarie 2020 că deține o înregistrare audio de la Parlament, din seara zilei de 7 iunie 2019, când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării coaliției cu PSRM, fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru (Partidul Unității Naționale) l-a îndemnat, printr-un mesaj public, pe deputat să facă publică înregistrarea cât mai grabnic posibil, scrie Ziarul de Gardă.

„Nu cunosc ce conțin acele înregistrări, dar cu siguranță publicarea lor va aduce mai multă lumină, pentru că în acele nopți și zile se află originea dezastrului în care am ajuns prin predarea statului la cheie lui Igor Dodon. Fără îndoială că rolul PDM, oferirea sprijinului pentru un guvern Dodon sunt condamnabile dar, totuși, nu PDM-ul este cel care a semnat angajamente publice că nu vor face alianță cu Dodon, cealaltă parte a mafiocrației ce stăpânea R. Moldova”, a menționat Șalaru, potrivit sursei citate.

Reacția sa vine după ce, urmare a anunțului făcut de Reniță, un deputat din cadrul blocului ACUM, Dan Perciun, a menționat: „Pentru orice om cu discernamânt este evident cine a lucrat la eșecul blocului în toată această perioadă. Cel mai des astfel de persoane îmbracă haine amăgitoare. În public poartă un steag și afisează dragostea față de un ideal, dar pe ascuns fac jocurile taberei opuse”.

În anunțul său, Reniță a punctat că înregistrarea conține nume „sonore” din blocul ACUM care insistau, „cu orice preț, pe acceptarea tuturor condițiilor lui Dodon pentru formarea coaliției parlamentare și a componenței guvernului”.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău