Anatol Șalaru anunță reforma la ministerul Apărării

  • 01 Martie 2016 10:27
Anatol Șalaru anunță reforma la ministerul Apărării

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, anunță reforme importante în Armata Națională, cum ar fi renunțarea la militarii în termen și modernizarea forțelor armate cu ajutorul NATO.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika”de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

„Treptat vom renunța la militarii în termen. Vom avea doar militari prin contract. Până atunci trebuie să ridicăm valoarea militarilor prin ridicarea salariilor și a pachetului social”, a precizat Șalaru.

Ministrul Apărării a mai comunicat că una din prioritățile sale este și modernizarea Armatei Naționale. „Avem o ocazie unică de a moderniza armata. NATO va recomanda țărilor membre să contribuie la modernizarea armatei noastre. Dar avem nevoie de o nouă strategie de apărare națională, iar aceasta întârzie să apară”, a spus Șalaru.

Ministrul moldovean al apărării și-a reiterat poziția privind retragerea militarilor ruși din Transnistria și înlocuirea lor cu pacificatori sub mandat ONU. În același context, Șalaru s-a arătat convins că Armata Națională poate să riposteze unui eventual atac armat din partea Transnistriei. „Avem destule forțe pentru a putea opri un atac din partea trupelor ilegale din Transnistria. Dar trebuie să aducem pacificatori sub mandat ONU în Transnistria, iar pe cei ruși să-i trimitem acasă. Dacă nu am fi avut armată rusă pe teritoriul țării, nu ar fi fost o problemă aderarea la NATO. Neutralitatea noastră este falsă”, a declarat ministrul.

Anatol Șalaru a dat de înțeles că va demisiona dacă i se vor pune piedeci în realizarea planurilor. „În momentul când mi se va cere să mă schimb ca să fiu pe placul cuiva, o să aleg să plec din funcție”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău