Anastasia Nichita este prima luptătoare din Rep. Moldova calificată la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

  • 20 Septembrie 2023 08:39
Anastasia Nichita este prima luptătoare din Rep. Moldova calificată la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Anastasia Nichita este prima luptătoare din Rep. Moldova calificată la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, transmite Radio Chișinău.

La campionatele mondiale de seniori de la Belgrad, Serbia, Anastasia Nichita s-a calificat în finala categoriei de greutate de 57 kg pe care o va disputa, miercuri, împotriva niponei Tsugumi Sakurai, dublă campioană mondială.

După ce a învins în fazele eliminatorii sportive din Bulgaria, Uzbekistan, Nigeria și Turcia, Anastasia Nichita are ocazia miercuri seara de a-și trece în palmares al doilea titlu mondial după cel obținut anul trecut, de asemenea la Belgrad, în categoria de 59 kg.

La categoria de greutate de 55 kg, non olimpică, Mariana Draguțan a obținut în premieră bronzul mondial după o victorie în fața canadiencei Karla Gonzales.

A fost aproape de a urca pe podium și luptătorul de stil liber Maxim Saculțan, dar în lupta pentru bronz a cedat în fața armeanului Vazgen Tevanyan. Mai mult, sportivul din Rep. Moldova a ratat și calificarea la Olimpiada de la Paris fiind învins în lupta decisivă de către campionul mondial de anul trecut, iranianul Rahmad Amouzad.

Anastasia Nichita este al cincilea sportiv din Rep. Moldova calificat la JO de la Paris după arcașul Dan Olaru și canoiștii Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău