Analistul Ion Tăbârță, despre demisia lui Iulian Rusu de la conducerea CNA: „Ar fi legată mai degrabă de o lipsă de rezultate”

  • 10 Octombrie 2023 15:58
Analistul Ion Tăbârță, despre demisia lui Iulian Rusu de la conducerea CNA: „Ar fi legată mai degrabă de o lipsă de rezultate”

Directorul Centrului național Anticorupție, Iulian Rusu și-a prezentat astăzi demisia. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele Parlamentului Igor Grosu pe pagina sa de Facebook. Șeful legislativului a anunțat că va fi propus un nou candidat pentru funcția de director al CNA, transmite Radio Chișinău.

„Așteptările Parlamentului și ale întregii societăți de la CNA sunt foarte clare:

- creșterea vitezei cu care sunt investigate actele de corupție

-stoparea fluxurilor financiare ilegale

- asigurarea integrității instituției prin accelerarea reformării Centrului Național Anticorupție și curățării instituției de practici și personaje nocive” a scris Igor Grosu.

 „Este o demisie sau demitere surprinzătoare, care scoate în evidentă un anumit eșec al actualului partid de guvernământ, a comentat pentru Radio Chișinău, analistul Ion Tăbârță,

Domnul Rusu trebuia să aibă un mandat întreg, care să dea anumite rezultate. Deocamdată aceste rezultate în combaterea corupției mari nu le avem, ba mai mult, au fost și anumite dispute cu Procuratura Anticorupție. Orice ar sta în spatele acestei demisii, ea nu servește cauzei reformei justiției din Rep.  Moldova care reprezintă cel mai important angajament al partidului de guvernământ în procesul de europenizare al țării”, a conchis analistul.

Potrivit lui Ion Tăbârță, Iulian Rusu a ajuns în fruntea CNA din afara sistemului cu scopul de a curăța din interior și eficientiza CNA în lupta contra corupției.

”Dacă admitem vreo legătură cauzală cu angajamentele asumate de Rep. Moldova în deschiderea negocierilor, (această demisie – n.a.) ar fi legată mai degrabă de o lipsă de rezultate, dar nu de o rezistență a vechiului sistem în tentativa de reformare a justiției”, este de părere Ion Tăbârță.

Iulian Rusu a deținut funcția de șef al CNA, începând cu  3 februarie 2022, atunci când a fost ales de Parlament cu votul a 57 de deputați, și urma să exercite un mandat de cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău