Analiștii politici consideră că, după schimbarea ministrului Agriculturii, ar putea urma și alte remanieri în echipa guvernamentală

  • 08 Iulie 2022 13:51
Analiștii politici consideră că, după schimbarea ministrului Agriculturii, ar putea urma și alte remanieri în echipa guvernamentală

Rocada de la ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare i-a surprins pe unii lideri ai organizațiilor de fermieri, iar analiștii politici consideră că ar putea urma și alte remanieri în echipa guvernamentală.

Directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco, spune că demiterea lui Viorel Gherciu a fost surprinzătoare și speră că noul ministru Vladimir Bolea va face față provocărilor.

„Am rămas surprins, deoarece chiar ieri vorbeam în piață cu niște colegi că e un ministru care ține cu adevărat la acest sector. Îmi vine greu să spun că el total n-a făcut față, fiindcă nu e simplu. Nu cred că oricine ar fi putut să facă mari mișcări în domeniu. (...) Din câte îl cunoscut pe dl Bolea, este destul de activ. Este o persoană destul de dotată, care sperăm să facă față provocărilor.”, a spus Vasile Mârzenco.

Comentatorii politici întrevăd în rocada surprinzătoare de la Agricultură un semnal și pentru alte remanieri guvernamentale.

„Cred că vor fi și alte demiteri. Depinde deja de modalitatea în care vor fi făcute pentru că în afară de domeniul agriculturii ar fi și alte domenii care provoacă mai multe semne de întrebare, ca să nu zicem o anumită nemulțumire pentru faptul că nu există rezultate concrete.”, consideră Ion Tăbârță.

Într-o conferință de presă ad-hoc după prezentarea noului ministru al Agriculturii, premierul Natalia Gavrilița a spus, între altele, că în cazul unor ministere lucrurile nu se mișcă cu viteza dorită, sugerând că ar putea urma și alte remanieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău