Analiști: Putin ar putea avea o avere mai mare ca a lui Bill Gates

  • 05 Martie 2017 12:00
Analiști: Putin ar putea avea o avere mai mare ca a lui Bill Gates

Vladimir Putin ar putea avea o avere de până la 200 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor unor analiști, cu mult peste cea de 86,5 miliarde de dolari a lui Bill Gates, lider în topul Forbes al miliardarilor, care nu include liderii mondiali și dictatorii ale căror averi derivă din puterea pe care o au, relatează MarketWatch.

International Business Times a declanșat ultima serie de speculații, readucând în atenție diferitele estimări despre averea lui Putin. Una dintre surse a spus că este de numai 40 de miliarde de dolari, iar o alta o evaluează la aproape 70 de miliarde de dolari, scrie news.ro.

Un fost manager de fonduri din Rusia, Bill Browder, crede că averea lui Putin se ridică la 200 de miliarde de dolari.

”După 14 ani la putere în Rusia și cu banii câștigați de țară și cei care nu au fost cheltuiți pentru școli, drumuri și spitale și altele, toți banii se află în proprietăți, conturi bancare în Elveția, acțiuni și fonduri de hedging, administrați de Putin și apropiații săi”, a spus Browder la CNN.

John Oliver a alimentat speculațiile în acest weekend la emisiunea ”Last Week Tonight” de la HBO, la care principalul subiect al discuțiilor a fost Putin.

Oliver a menționat estimări conform cărora averea lui Putin ar fi de 85 de miliarde de dolari, care l-ar plasa pe Putin alături de Gates în topul milirdarilor.

O listă de extravaganțe enumerată de Oliver nu este posibilă cu salariul lui Putin de 100.000 de dolari.

De exemplu, informații anterioare au sugerat că Putin ar deține 58 de avioane și elicoptere și 20 de palate și reședințe rurale, inclusiv o proprietate de 1 miliard de dolari la Marea Neagră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău