Analist, despre lipsa numelui lui Plahotniuc din raportul Kroll 2: Nimic în această țară nu se întâmpla fără ca el să nu știe

  • 06 Iulie 2019 10:48
Analist, despre lipsa numelui lui Plahotniuc din raportul Kroll 2: Nimic în această țară nu se întâmpla fără ca el să nu știe

Analistul politic Anatol Țăranu consideră că, chiar dacă numele lui Vlad Plahotniuc nu apare în raportul Kroll, acesta totuși ar avea legătură cu furtul miliardului.

"Nimic în această țară nu se întâmpla fără ca Vlad Plahotniuc să nu știe sau să nu fie la butoane și chiar dacă numele lui nu este în Raportul Kroll, dar ar putea să fie, oamenii ingenioși de obicei nu lasă urme. Dacă sistemul este așa cum este și dacă declarația politică care a fost adoptată în Parlament are un substrat real, iar acum toate dezvăluirile care se fac confirmă acele constatări care au fost în această constatare politică privind statul capturat, atunci responsabilitatea este evidentă”, a declarat el, într-o emisiune la TVR Moldova.

Analistul consideră că, în cazul unei anchete nepărtinitoare, profesioniste și care va fi susținută de o judecată tot atât de onestă, lucrurilor se va spune pe nume și atunci „dezvăluirile vor deveni publice și toți acei care duc responsabilitatea pentru ce s-a întâplat vor fi pedepsiți în conformitate cu legea".

Aalistul a mai spus că cinci ani ar fi fost mai mult decât suficienți pentru a investiga furtul miliardului, fapt ce nu s-a întâmplat, iar principalii făptuitori ai acestei operațiuni nu puteau să nu fie evidențiați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău