Ana Revenco: „Angajații MAI vor aplica legea și vor interveni prompt, în cazul în care drepturile cetățenilor vor fi lezate, în timpul protestelor”

  • 16 Octombrie 2022 14:12
Ana Revenco: „Angajații MAI vor aplica legea și vor interveni prompt, în cazul în care drepturile cetățenilor vor fi lezate, în timpul protestelor”

„În această săptămână, în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale, au fost aprobate măsuri necesare pentru asigurarea ordinii publice. Astfel, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice vor fi interzise în zilele lucrătoare. În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfășurate pe o perioadă de cel mult patru ore”, scrie ministrul de Interne Ana Revenco, într-o popstare pe Facebook.

 

„Totodată, dacă în timpul desfășurării întrunirii, unii participanți încalcă ordinea publică, incită la discriminare sau violență, îndeamnă la război sau agresiune ori organizează tulburări în masă, poliția îi poate îndepărta pe aceștia și fără implicarea organizatorului, în cazul inacțiunii acestuia.

În același timp, dacă prin acțiunile enumerate se încalcă grav ordinea publica, poliția poate cere organizatorului sistarea imediată a întrunirii și fără implicarea reprezentantului autorității publice locale.

Fac un apel către toți cetățenii: Republica Moldova este un stat democratic și fiecare își poate manifesta nemulțumirile, inclusiv sub formă de protest. Dar acest lucru nu poate afecta activitatea zilnică, liniștea și siguranța celorlalți cetățeni.
 
Angajații subdiviziunilor MAI vor aplica legea și vor interveni prompt și hotărât, în cazul în care drepturile cetățenilor vor fi lezate. Securitatea nu poate fi negociată, în contextul în care este legată în mod direct de libertatea fiecărui cetățean.
 
Ministerul Afacerilor Interne este alături de oameni. Suntem la datorie, iar unica politică de care ne ghidăm este siguranța cetățeanului”, a scris Ana Revenco.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău