Ana Guțu a condamnat, la APCE, presiunile economice din partea Rusiei

  • 01 Octombrie 2013 13:50
Ana Guțu a condamnat, la APCE, presiunile economice din partea Rusiei

Rusia manifestă un comportament ostil, iar embargoul introdus la vinurile moldovenești și produsele ucrainene atestă o intoleranță inadmisibilă față de decizia luată de țările Parteneriatului Estic.

Deputatul Ana Guțu a condamnat, în cadrul sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, presiunile economice din partea Federației Ruse asupra Republicii Moldova și a altor state din Parteneriatul Estic, care vor să adere la Uniunea Europeană.

Rusia manifestă un comportament ostil, iar embargoul introdus la vinurile moldovenești și produsele ucrainene atestă o intoleranță inadmisibilă față de decizia luată de țările Parteneriatului Estic, a declarat Ana Guțu la APCE.

Rusia încurajează prin finanțare puternică separatismul din regiunea secesionistă transnsistreană și nu și-a retras armata din Rrepublica Moldova, a amintit deputatul.

Alegerea vectorului de politică externă este decizia suverană a oricărui stat membru al ONU și nu trebuie coordonată cu o altă țară, a mai subliniat Ana Guțu în discursul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău