Amnesty International | Raport Anual privind situația drepturilor omului în lume

  • 22 Februarie 2018 10:37
Amnesty International | Raport Anual privind situația drepturilor omului în lume

Amnesty International lansează joi, 22 februarie, Raportul Anual privind situația drepturilor omului în lume, în 159 de țări. Raportul prezintă cea mai comprehensivă informație privind situația drepturilor omului în lume, în general și situația drepturilor omului în Republica Moldova, în mod particular, se arată într-un comunicat al organizației.

Raportul include constatările de bază ale Mișcării Amnesty International, care demonstrează că anul 2017 a fost unul cu provocări semnificative la adresa drepturilor omului.

Și în 2017 liderii politici au promovat ura, au luptat împotriva drepturilor, au ignorat crimele împotriva umanității și au lăsat, în mod intenționat, ca inegalitatea și suferința să scape de sub control. Acest lucru a provocat proteste în masă, demonstrând că, deși provocările sunt mari, totuși voința de a riposta este la fel de puternică.

De asemenea, vor fi prezentate lacunele din justiția globală, care pun în pericol respectarea drepturilor omului din întreaga lume, progresele obținute pe parcursul anului precedent și acțiunile necesare pentru anul curent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău