Americanii vaccinați cu ambele doze nu mai sunt obligați să poarte măști în aer liber

  • 28 Aprilie 2021 11:14
Americanii vaccinați cu ambele doze nu mai sunt obligați să poarte măști în aer liber

Americanii vaccinați împotriva COVID-19 nu vor mai trebui să poarte măști la exterior, au anunțat autoritățile sanitare din Statele Unite. Singura excepție este dată de situațiile în care se vor afla în grupuri mari de persoane, unde recomandarea portului măștii de protecție rămâne valabilă, precizează Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

"Dacă sunteți vaccinați cu schema completă și vreți să participați la o mică reuniune alături de oameni care sunt vaccinați și alții care sunt nevaccinați, datele științifice arată că puteți să faceți acest lucru în deplină siguranță, fără mască sanitară", a declarat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală americană din domeniul sănătății publice, relatează BBC, citat de Agerpres.

"În schimb, continuăm să recomandăm purtarea măștii în timpul activităților cu frecventare ridicată și în spațiile care sunt foarte aglomerate, precum stadioane pline sau la concerte", a adăugat ea într-o conferință de presă.

Rochelle Walensky a justificat această excepție prin faptul că în situațiile menționate multe persoane nevaccinate - și care prezintă riscul potențial de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 - pot fi prezente.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău