Americanii trimit 1.750 de pușcași marini în Europa

  • 20 Iulie 2015 11:05
Americanii trimit 1.750 de pușcași marini în Europa

Un contingent de 1.750 de pușcași marini de la baza Lejeune din Carolina de Nord va fi trimis în Europa, pentru o rotație de șase luni, inclusiv un contingent nou care va opera în Bulgaria pe fondul intensificării agresiunii ruse.

Potrivit Agerpres, circa 150 de pușcași marini vor fi primii care vor alcătui o Companie combinată ce va funcționa la centrul de antrenamente de la Novo Selo în Bulgaria. Această companie va fi alocată forțelor prin rotație de la Marea Neagră cu baza în România și va include pușcași marini din cinci unități: Batalionul 2 de tancuri, Batalionul 2 de blindate ușoare de recunoaștere, Batalionul de inginerie de luptă, Batalionul 6 de logistică de luptă (CLB6), Batalionul 1 al Regimentului 10 de infanterie marină, toate de la baza Lejeune din Carolina de Nord.

Unitatea din Bulgaria va fi echipată cu patru tancuri de luptă Abrams, șase vehicule blindate ușoare și trei obuziere. Este prima din cele trei rotații planificate ale Companiei combinate. Se așteaptă ca pușcașii marini din Bulgaria să se antreneze cu trupe locale în timpul desfășurării.

De asemenea, va avea loc desfășurarea unei Forțe speciale aeriene și terestre destinată să reacționeze la crizele din Africa. Unitatea, cu sediul la Móron, Spania, și care are ca obiectiv să răspundă la crizele din Africa, va permite degrevarea a aproximativ 1.600 pușcași marini desfășurați în prezent în cadrul unei forțe operative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,03 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău