Amenzi uriașe pentru călătorii care intră cu haine murdare în autobuzele din Cluj-Napoca

  • 13 Martie 2019 09:40
Amenzi uriașe pentru călătorii care intră cu haine murdare în autobuzele din Cluj-Napoca

Amendă de 400 de lei RO, echivalentul aproximativ a 1600 de lei moldovenești, pentru cei care nu respectă regulile într-un autobuz sau troleibuz. Se va întâmpla în Cluj-Napoca, acolo unde autoritățile locale vor să impună un set de reguli noi, inspirat din alte orașe europene. Cei care folosesc, spre exemplu, țigara electronică în autobuz vor fi arși la buzunare cu 200 de lei RO. Mai mult, călătorii care au haine murdare sau urât mirositoare pot fi sancționați cu amendă între 100 și 200 de lei RO.

Regulamentul care urmează să alinieze transportul public în comun din Cluj-Napoca la standardele europene se află în dezbatere publică, scrie digi24.

Motivul pentru care apar modificările în draft-ul supus consultării vine din situații cu care controlorii s-au confruntat în trecut și care necesită o clarificare”, spune Oana Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca. 

Pe lângă contravențiile care vizează călătoria fără bilet sau refuzul călătorului de a se legitima în fața controlorului, amendați vor fi și pasagerii care poartă haine murdare sau urât mirositoare. Aceștia vor avea de achitat între 100 și 200 lei.

O altă componentă pe care regulamentul o conține se referă la reglementarea unor situații atunci când călătorii își produc disconfort unii altora și controlorii sunt cei de la care se așteaptă să rezolve această problemă, fie e că este vorba de utilizarea țigării electronice sau a unei situații mai greu de clasificat”, mai precizează purtătoarea de cuvânt.

Și cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute vor fi sancționați. Călătorii par încântați de noile reguli.

Până la 200 de lei RO amendă riscă și cei care sunt prinși că fumează țigară electronică în autobuz sau troleibuz.

Noul regulament de conduită în mijloacele de transport în comun poate fi consultat, dar și atacat până pe 14 martie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău