Amenzi pentru incendierea frunzelor

  • 24 Octombrie 2017 08:39
Amenzi pentru incendierea frunzelor

Inspectoratul Ecologic de Stat a emis o dispoziție prin care, de comun cu autoritățile locale, vor fi efectuate controale în localități pentru a preveni și contracara arderea frunzelor și resturilor vegetale.

Amenda pentru arderea frunzelor pentru persoanele fizice este de la 600 până la 1200 de lei, iar pentru persoanele juridice de la 6000 la 9000 de lei, transmite IPN.

Șeful direcției inspectare generală a Inspectoratului Ecologic de Stat, Nelian Căpățână, a declarat pentru IPN că sub incidența dispoziției intră inclusiv persoanele care ard frunzele în gospodării pentru că pe lângă poluarea aerului, fumul generează incomodități de trai, dar și acutizări ale maladiilor respiratorii și cardiace la persoane.

„Obiceiul prost de a arde frunzele este un fenomen sezonier care trebuie nu doar combătut, dar și prevenit. Din experiența anilor precedenți s-a demonstrat că pululația din orașe dă focul la frunze după orele de muncă, uneori este mai dificil de obținut accesul la aceste persoane. Ei motivează arderea spunând că fac ceea ce doresc pe lotul lor de pământ”, a adăugat Nelian Căpățână.

Șeful direcției spune că anul trecut au fost puse amenzi de circa un milion 600 de mii de lei, aplicate pentru gestiunea incorectă a deșeurilor. Din totalul de amenzi o tremie au fost aplicate pentru ardere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău