Amenzi mai mari la depășirea limitei de viteză, conform sancțiunilor din noua lege

  • 14 Septembrie 2018 09:55
Amenzi mai mari la depășirea limitei de viteză, conform sancțiunilor din noua lege

Legea privind înăsprirea sancțiunilor pentru încălcarea regulilor circulației rutiere va intra în vigoare în luna decembrie. Noua lege prevede că pentru depășirea limitei vitezei de circulație vor fi aplicate amenzi de până la 1800 de lei.

Conducerea în stare de ebrietate va fi sancționată cu amendă de până la 25 de mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la șase luni la un an.

Pentru părăsirea locului în care s-a produs accidentul rutier, șoferii vor primi amenzi, vor fi privați de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la șase luni la un an, vor fi obligați să muncească în folosul comunității pe o durată de la 20 la 40 de ore sau vor fi supuși arestului contravențional pe un termen de la 7 la 10 zile. Legea, adoptată de Parlament în iulie,  a fost publicată astăzi în "Monitorul Oficial" și va intra în vigoare la trei luni de la data publicării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău