Amenzi drastice pentru cei care nu vor respecta regulile și cerințele sanitare impuse în piețele din Chișinău

  • 01 Iunie 2020 10:41
Amenzi drastice pentru cei care nu vor respecta regulile și cerințele sanitare impuse în piețele din Chișinău

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, la ședința on-line a serviciilor primăriei, că vor fi aplicate amenzi drastice celor care nu vor respecta regulile și cerințele sanitare impuse în piețele agrocomerciale, transmite MOLDPRES.

Ion Ceban a amintit că de astăzi au fost deschise piețele agrocomerciale din raza municipiului Chișinău și a precizat că atât agenții economici care activează în Piața Centrală, cât și cumpărătorii, au obligația să respecte instrucțiunile elaborate pentru funcționare.

„Toți vor trebui să respecte recomandările care au fost elaborate. Vor fi realizate controale inopinate pentru ca toate acele rigori să fie respectate. Cei care vor încălca vor fi sancționați dur. La Piața Centrală riscul este mare, cu toate acestea, vreau să îndemn și să previn să fie interzis comerțul stradal în jurul piețelor. Să fie puse amenzi. Comerțul să fie permis doar în piață și doar în locurile autorizate”, a punctat Ceban.

Potrivit recomandărilor elaborate, atât angajații/comercianții, cât și cumpărătorii vor purta echipament de protecție. Locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între acestea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău