Amendă de 3.000 de euro pentru cei care iau nisip pe post de suvenir de pe o insulă europeană

  • 09 August 2018 15:16
Amendă de 3.000 de euro pentru cei care iau nisip pe post de suvenir de pe o insulă europeană

Insula Sardinia, o importantă atracție turistică din Italia, are unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, însă autoritățile locale au avertizat că zonele de la malul mării ar putea deveni mai puțin populare dacă turiștii vor continua să fure nisip pe post de suvenir, informează joi Xinhua, citat de Agerpres.

Autoritățile din Sardinia au decis să adopte măsuri mai aspre împotriva "hoților de nisip" și aplică amenzi de până la 3.000 de euro.

În cel mai recent caz, un turist britanic a fost amendat cu 1.032 de euro pentru că a plecat cu nisip de pe una dintre plajele insulei.

Potrivit media italiene, "furtul de nisip" nu este o noutate și afectează de ani buni Sardinia, turiștii făcându-și un obicei din a lua cu ei nisip în sticle de plastic ignorând astfel panourile amplasate pe plaje prin care sunt atenționați că această practică este interzisă.

Autoritățile vamale de pe cele două aeroporturi din Sardinia verifică în mod regulat bagajele turiștilor pentru a găsi eventuale recipiente cu nisip. Anul trecut, aproximativ cinci tone de nisip au fost interceptate astfel.

Locuitorii indignați de pe insulă s-au organizat în grupuri și patrulează pe plaje. În urmă cu câțiva ani, ei au pus bazele unei pagini de Facebook intitulată "Sardinia este jefuită și prădată", care a atras circa 20.000 de aprecieri.

Turiștii sunt atrași de nisipul din Sardinia în special datorită diversității - pe unele plaje particulele fine au culoarea albă, în timp ce pe altele nisipul are o tentă roz ca urmare a unei combinații de fragmente de corali, de granit și de scoici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău