AMDM a înregistrat mai multe tipuri de teste rapide pentru depistarea COVID-19

  • 09 Noiembrie 2020 15:22
AMDM a înregistrat mai multe tipuri de teste rapide pentru depistarea COVID-19

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a înregistrat mai multe tipuri de teste rapide pe bază de antigen, pentru depistarea infecției cu Coronavirus de tip nou.

Detecția rapidă a infecției cu SARS-COV-2 are o importanță deosebită în gestionarea pandemiei cu COVID-19. Astfel, AMDM a înregistrat două tipuri de teste rapide pentru depistarea antigenelor SARS-COV-2 produse de companiile CTK Biotech, INC. și Lumiquick Diagnostics, INC. din Statele Unite ale Americi.

Utilizarea testelor rapide de depistare a antigenelor permite identificarea timpurie și cu o precizie de aproximativ 100% a prezenței virusului în organism. Rezultatele sunt obținute în 15-30 de minute fără a fi necesară utilizarea unui laborator specializat. Metoda dată este cu succes utilizată în screeningul infecției cu SARS-COV-2.

“Tehnologiile de diagnostic au un rol decisiv în combaterea și controlul răspândirii pandemiei cu COVID-19. Anume din această cauză, prioritatea Agenției alături de alte autorități implicate, este să sporească capacitatea de testare a Republicii Moldova, dar și să identifice testele care furnizează un grad cât mai înalt de precizie, în conformitate cu standardele internaționale stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Autoritatea Americană a Medicamentului (FDA) ” a declarat Eremei Priseajniuc, Director General AMDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău