AMDM a aprobat desfășurarea altor două studii clinice pentru medicamente anti COVID-19

  • 09 Septembrie 2020 12:08
AMDM a aprobat desfășurarea altor două studii clinice pentru medicamente anti COVID-19

Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale /AMDM/ a aprobat astăzi alte două studii clinice internaționale ce au drept scop obținerea unui tratament pentru bolnavii de COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor AMDM, studii similare se desfășoară în paralel în peste 100 de instituții medicale din lume. Acestea sunt lansate la inițiativa companiei americane ”Regeneron Pharmaceuticals” Inc., în colaborare cu compania germană de Cercetarea Clinică ARENSIA Exploratory Medicine, precizează sursa citată

Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar. Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”.

Tratamentele propuse în cadrul cercetărilor sunt bazate pe administrarea unor produse inovative sub formă de injecții, reprezentanți ai clasei de anticorpi monoclonali și sunt orientate spre eficientizarea metodelor de tratament aplicate.

Începând cu luna iunie curent, AMDM a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău